Veel industrieën schommelden door Google Mei 2020 Update – Wat we nu weten

De zoekresultaten blijven drie dagen nadat Google de update van 4 mei 2020 heeft aangekondigd. Google waarschuwde dat het een paar weken kan duren om zich te vestigen. Daarom is dat misschien niet goed.

De meeste updates worden vrij snel afgehandeld met kleine wijzigingen onderweg. Deze update is anders.

Het wordt steeds duidelijker dat deze update groot is.

Een gedeeltelijke lijst van de gebieden die worden beïnvloed: 

  • Lokale zoekbedrijven
  • Gezondheidsgerelateerde sites
  • Wereldwijd uitrollen
  • Meerdere talen tegelijk

De veranderingen worden door velen gevoeld en de resultaten lijken van uur tot uur en van dag tot dag te veranderen.

Ik heb sinds 2003 niet meer zo’n wijdverbreide update gezien als deze.

Waarom updates veroorzaken Ranking Volatility 

Een van de redenen dat de zoekresultaten volatiel worden, is dat het enige tijd kan duren om de veranderingen uit te rollen naar alle datacenters wereldwijd. Wanneer uw browser een datacenter raakt, kan het zijn dat hij oude of nieuwe gegevens ontvangt.

Een andere reden om de constante veranderingen te verklaren is omdat er meerdere factoren veranderen.

Wat er vaak gebeurt is dat een update uitrolt, gevolgd door een periode van relatieve rust die dan wordt onderbroken door meer veranderingen die soms de verliezen terugdraaien.
Zoals ik het begrijp staat dit bekend als het omkeren van valse positieven. Valse positieven zijn wanneer relevante sites onbedoeld worden beïnvloed door een update. Na een update zullen de Google-engineers de feedback meten, de zoekresultaten bekijken en deze aanpassen om de fout-positieven glad te strijken.

Eerste indrukken
Tal van mensen met wie ik heb gesproken hebben deze update beschreven met woorden als “bloedbad” en hebben gezegd hoe vervelend het was om dit op zo’n slecht moment voor bedrijven te doen.

Zoek marketeer Tony Wright (@tonynwright) bood deze indruk:

“Dit lijkt een van de belangrijkste updates in het recente geheugen. Het is nog te vroeg voor iets anders dan analyse, maar ik heb sites gezien die in meerdere verticalen zijn aangetast.

Het is nog niet duidelijk wie de winnaars zijn…”

Verschillende mensen deelden dat, hoewel het nog vroeg is, ze veranderingen zien in vele industrieën, met name in de gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Wie wordt beïnvloed door de Google Update?

Lokale zoekfluctuaties
Er zijn veel meldingen die melding maken van schommelingen in de zoekresultaten van het lokale type.

Een persoon tweette een grafiek die laat zien dat de lokale zoekopdracht sinds eind april 2020 in beweging is.

Covid-19 Effect op zoekalgoritme?

Sommige theorieën die redelijk klinken, zijn dat Covid-19 sommige delen van het algoritme van Google kan hebben beïnvloed, dat bepaalt wat mensen willen zien als ze een zoekopdracht maken.

Zonder twijfel zijn de zoekpatronen door de pandemie beïnvloed.

Is het mogelijk dat Google een wijziging heeft aangebracht die het algoritme van Google gevoeliger maakt voor deze veranderingen? Dat weten we echt niet.

Een andere factor die ik heb gezien is dat sommigen melden dat sites met echte merken die er zijn geweest, hebben gewonnen, terwijl minder merksites hebben verloren.

Wereldwijde uitrol van updates

Google’s update lijkt invloed te hebben op SERP’s wereldwijd. Rapporten over WebmasterWorld geven aan dat er tegelijkertijd sprake is van volatiliteit van de Verenigde Staten naar Europa en naar Australië.

De Japanse zoekmachinemarketingexpert Kenichi Suzuki (@suzukik) vertelde me dat de update sterk voelbaar is in Japan.

Dit is wat Kenichi zei:

“We zien een grote schommeling. …de kernupdate van mei 2020 lijkt een typische kernupdate.”

 

Dunne inhoud verliezen?

Een ander punt is dat er meerdere meldingen zijn van het verliezen van dunne content. Of ze posities verliezen door hun thin content of om andere redenen is niet vastgesteld.

Wat doet Updates Target?

Het is belangrijk om te begrijpen dat Google brede kernupdates over het algemeen niet gericht zijn op een specifieke industrie.

Een verandering in het algoritme kan een sterk effect hebben op een industrie, maar dat betekent niet dat de industrie specifiek gericht is.

Google heeft een gevestigde recente geschiedenis van het uitrollen van brede core-updates die van invloed zijn op factoren zoals het begrijpen van de bedoeling van de gebruiker om te zoeken en voor het begrijpen van wat webpagina’s zijn en hoe die pagina’s relevant zijn voor zoekopdrachten.

Een verandering in het begrip van de zoekintentie kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de rangschikking van medisch gerelateerde sites door Google.

Als Google bepaalt dat zoekers wetenschappelijke antwoorden willen voor gezondheidsvragen, dan zal dat een negatief effect hebben op sites met zogenaamde ‘natuurlijke’ middelen.

Dus als medisch gerelateerde sites onevenredig worden beïnvloed, kan dat het effect zijn van een verandering in het begrijpen van de zoekintentie.

Link gerelateerde factoren zijn ook een onderdeel geweest van recente Google algoritme-updates, zoals toen Google besloot om selectief een aantal no-follow links te gebruiken voor rangschikkingsdoeleinden.

Wat zijn de voordelen van updates?

Google beloont sites niet echt voor een bepaalde kwaliteit. Google rangschikt websites voor hoe relevant ze zijn voor een zoekopdracht.

Google gebruikt ook het linkensignaal om de populariteit van een site te bepalen en waarvoor deze relevant is.

Gericht op kwaliteit?

Google streeft er altijd naar om sites van lage kwaliteit niet te rangschikken. Waar het om gaat is of een webpagina een gebruiker tevreden stelt als hij een bepaalde zoekopdracht doet.

Google rangschikt een webpagina niet omdat deze op een site van hoge kwaliteit staat. Het rangschikt een webpagina omdat deze relevant is.

Afhaalrestaurants

Het is belangrijk om te wachten tot de zoekresultaten tot rust komen voordat u wijzigingen aanbrengt.

Houd een oogje in het zeil voor sites die winnaars zijn en probeer te begrijpen waarom die sites geslaagd zijn. Grijp niet de meest voor de hand liggende reden aan.

Het is het beste om de veranderingen te bekijken door de lens van hoe een site het beste de zoekintentie aanpakt.

Het doel van belangrijke updates

Uitgebreide basisupdates zijn ontworpen om in alle landen en in alle talen een merkbaar effect te hebben op de zoekresultaten.

Sites zullen onvermijdelijk een daling of stijging in de zoekresultaten opmerken wanneer een update van het kernalgoritme van mei 2020 wordt uitgerold.

Veranderingen in de zoekresultaten zijn over het algemeen een weerspiegeling van de relevantie van de inhoud.

Dat wil zeggen, als de inhoud sinds de laatste update aan relevantie heeft gewonnen, zal deze hoger in de ranglijst komen te staan. Het omgekeerde is ook waar.

Dan is er nog de nieuw vrijgegeven content die ten tijde van de laatste update nog niet bestond. Dat alles moet opnieuw geëvalueerd worden ten opzichte van eerder bestaande content.

Simpel gezegd kan het klassement nogal wat verschuiven.

Aangezien dit de eerste update is sinds de pandemie, kan de Core Algorithm Update van mei 2020 bijzonder volatiel zijn.

Bredere update om de Google-zoekervaring te verbeteren

De nieuwe update is een brede kernalgoritme-update die een lijst van wijzigingen in de zoekalgoritmen en -systemen van Google zal brengen. Dit in tegenstelling tot de regelmatige wijzigingen die het bedrijf terloops doorgeeft om de zoekresultaten te verbeteren.

“Meerdere keren per jaar brengen we belangrijke en uitgebreide wijzigingen aan in onze zoekalgoritmen en -systemen. We noemen dit “core updates”. Ze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat we in het algemeen onze missie vervullen om relevante en gezaghebbende inhoud te presenteren aan zoekmachines, “Google heeft dit opgemerkt in een blogbericht dat de kernalgoritme-updates definieert.

Naast andere veranderingen zullen grote updates waarschijnlijk ook een impact hebben op Google Discover. Van sommige sites wordt ook verwacht dat ze tijdens dergelijke updates een daling of stijging zien.

“We weten dat mensen met sites die crashes ervaren, op zoek zijn naar een oplossing en we willen er zeker van zijn dat ze niet proberen de verkeerde dingen te repareren. Ook is er misschien helemaal niets te repareren, “zei de zoekreus.

Dat gezegd hebbende, worden webmasters en zoekmachine optimalisatie (SEO) teams geadviseerd om gefocust te blijven op het leveren van kwalitatief hoogwaardige content op hun sites. De inhoud moet originele informatie, rapporten, onderzoek, of analyse samen met een volledige beschrijving van het onderwerp verstrekken. Het wordt ook geadviseerd om een beschrijvende kop te hebben maar niet overdreven of sensationeel. Daarnaast is er een lijst met inhoud, kwaliteit, ervaring en vergelijkende vragen die webmasters en SEO zich moeten stellen over hun inhoud.

Drops, voordelen van zoekalgoritme-updates zijn gebruikelijk.

Natuurlijk, aangezien Google bepaalde veranderingen op algoritme-niveau doorvoert, worden sommige websites geconfronteerd met dalingen, terwijl andere enige winst maken op hun verkeer. Er is geen harde en snelle regel voor het corrigeren van dergelijke effecten nadat een update begint met het uitrollen ervan. Het is echter beter om de analyse te overwegen om de veranderingen in de ranking van uw website te begrijpen.

Wat je nu moet doen

Het advies van Google voor kernupdates blijft hetzelfde. kernupdates zijn niet nadelig voor websites. Het opschonen van uw links helpt bijvoorbeeld niet als uw ranking daalt na een core-update. In plaats daarvan doen andere websites het waarschijnlijk beter dan uw website.

Als u een hoge ranking wilt krijgen met het nieuwe rankingalgoritme van Google, doe dan gewoon de gebruikelijke dingen die nodig zijn om een hoge ranking te krijgen:

1. Maak webpagina’s met een goede inhoud.
Uw website moet veel pagina’s bevatten die gerelateerd zijn aan het thema van uw website. Als de inhoud van uw website uniek is, zal het veel gemakkelijker zijn om hoge posities te krijgen op Google (en andere zoekmachines).

Optimaliseer uw website pagina’s voor uw zoekwoorden en zorg ervoor dat uw webpagina’s foutloos zijn.

 2. Krijg goede links van andere websites
Als uw webpagina’s goede links hebben van verwante websites, zullen ze hoger scoren dan andere pagina’s die deze links niet hebben. Analyseer de links die naar uw site verwijzen en verbeter de links die naar uw webpagina’s verwijzen.

Als er onnatuurlijke links naar uw webpagina’s zijn, moet u deze foute links verwijderen.

 3. Zorg ervoor dat uw website mobiel is
De meeste mensen bezoeken websites op smartphones. Daarom is het erg belangrijk dat uw website met mobiele telefoons werkt.

4. Gebruik de gestructureerde data markup code
Hoewel een gestructureerde gegevensmarkering niet nodig is voor hoge posities, helpen rijke resultaten het uiterlijk van uw website op de zoekresultatenpagina’s van Google te verbeteren.